asiantuntija­palvelu

Jätehuollon teknisten ratkaisujen asiantuntijat käytössäsi.
Kapasity kierrättää jätehuollon laitteet.

Kokemusta, tieto­taitoa ja kannattavuus­laskelmia päätöksen tueksi

Yli 40 vuoden kokemus jätehuollosta ja satojen yritysten jätehuollon uusiminen on opettanut meille yhtä ja toista. Olemme suunnitelleet ja toteuttaneet palvelu- ja hoivakotien, sairaaloiden sekä erilaisten logistiikka- ja jakelukeskusten jätehuollon kokonaisuudessaan keräyksestä laitteisiin.

Jätehuoltosuunnitelmat uusiin ja vanhoihin kohteisiin

Ymmärrys uusimmista ratkaisuista

Lue lisää
Tehdaskunnostuksella moninkertaistat laitteen käyttöiän.
Huoltosopimus

voimme auttaa sinua mm.

Osaamme tehdä jäte- ja pyykkihuoltoon pohjakuvat, laatia ja toteuttaa valmiit jätehuoltosuunnitelmat, laskea paljonko säästämme kuluissa, nostamme kierrätyastetta tai pienennämme hiilijalanjälkeä. Ota meihin yhteyttä, jos haluat uudistaa jätehuoltoa tai varmistaa kaiken olevan kunnossa lajittelussa ja kuljetuksissa.

Uusien kohteiden jätehuollon suunnittelu ja simulointi

Jätehuollon kilpailutukset avaimet käteen

Valmiit laskelmat päätöksien pohjaksi

Jätehuollon uudistukset avaimet käteen-palveluna

Ota yhteyttä
Kauppakeskus Lundi
”Yhteistyö Kapasityn kanssa on ollut ammattitaitoista ja luotettavaa. Kapasityn valintaan vaikutti aikaisemmat hyvät kokemukset laajasta asiantuntemuksesta ja asiakkaan tarpeiden tuntemisesta. Jätehuollon muutosprojekti Kauppakeskus Lundissa saatiin toteutettua erinomaisesti tiukassa aikataulussa.”

Sari Puhilas

Kauppakeskuspäällikkö / Kauppakeskus Lundi

Niemi Palvelut Oy
"Kapasityn asiantuntemus, perehtyminen haasteisiimme sekä tätä kautta toteutetut innovatiiviset ratkaisuehdotukset helpottivat päätöstä kumppanin valinnassa. Saavutetut tavoitteet ovat täyttyneet ja tältä pohjalta meidän on hyvä lähteä kehittämään kierrätyskonseptiamme tulevaisuudessa."

Mikko Helvelahti

Kierrätysliiketoiminnan johtaja, varatoimitusjohtaja / Niemi Palvelut Oy

usein kysyttyä

Olemme koonneet tähän vastauksia  asiakkaiden eniten kysymiin kysymyksiin.

Ota yhteyttä
Miten jätehuoltoa voi muka tehostaa tai saada edullisemmaksi?

Monella eri tapaa, jätehuollon kokonaiskustannus muodostuu jätehuollon laitteiden ja muiden keräysvälineiden kustannuksista, kuten vuokrista ja huolloista, itse jätehuollosta sisältäen logistiikan sekä jätteiden käsittelyn kustannukset vähennettynä materiaaleista saaduilla hyvityksillä. Tähän täytyy vielä lisätä jätejakeiden lajitteluun, kuljettamiseen ja keräysvälineiden kuten paalaimen tai puristimen käyttöön menevä työaika.

Jätehuoltoon sitoutuva työaika saattaa olla usein jopa puolet kokonaiskustannuksista. Sijoittamalla todellisille jätteiden syntypaikoille oikeanlaiset keräysvälineet, reitittämällä ja optimoimalla sisälogistiikan sekä vaihtamalla oikeanlaiset laitteet voidaan työaikaa tiputtaa volyymistä riippuen jopa useita henkilötyövuosia. Prosentuaalinen tehostus on tyypillisesti 20 - 65 % välillä.

Jätehuollon toimijoiden kilpailutuksella saatavat säästöt ovat tyypillisesti 7 - 25 % luokkaa ellei jätehuollon sopimuksia hajauteta ja optimoida. Jos jätehuollon sopimukset hajautetaan, on säästöt tyypillisesti 15 - 60 %.

Mistä hinnoista puhutaan?

Jos jätehuollon uudistus tai kehityshanke sisältää laitteita, emme välttämättä veloita asiantuntijapalveluista erikseen.

Jos kyseessä on taas esimerkiksi jätehuoltosuunnitelman laatiminen ja toteuttaminen, on jätehuoltosuunnitelman kustannus kohteesta riippuen n. 3000 - 9000 € alv. 0% ja toteuttaminen toteutuneen työn mukaisesti.

Miten saatte kierrätysastetta nostettua / lajittelua parannettua?

Tekemällä selkeän ja kaikille saatavilla olevan jätehuoltosuunnitelman, kouluttamalla käyttäjät toimimaan jätehuoltosuunnitelman mukaisesti sekä merkkaamalla jätetiloissa kaikki keräysvälineet yhdenmukaisesti jätehuoltosuunnitelman kanssa. Esimerkiksi uudistamissamme kauppakeskuksissa tiimimme kiertää kaikki vuokralaiset läpi ja esittelee heille uudistetut toimintatavat.

Tyypillisesti Kapasityn asiantuntijapalveluilla kierrätysaste saadaan nostettua 75 - 85 % tasolle.

Miten nopeasti Kapasity pystyy toimimaan?

Jätehuoltosuunnitelman toimitusaika on kohteesta riippuen 1 - 3 viikkoa. Jätehuollon koulutukset vievät 1 - 5 päivään riippuen miten iso kohde on ja koulutukset sovitaan tyypillisesti n. 1 - 2 kuukauden päähän tilauksesta.

ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä, niin keskustellaan yhdessä teidän projektistanne.

Yhteydenotto

Viestisi lähti mallikkaasti matkaan! Vastaamme siihen mahdollisimman pian.
Jokin meni pieleen. Tarkista vielä kentät ja kokeile uudestan.

Tarjouspyyntö

Viestisi lähti mallikkaasti matkaan! Vastaamme siihen mahdollisimman pian.
Jokin meni pieleen. Tarkista vielä kentät ja kokeile uudestan.

Huoltotilaus

Viestisi lähti mallikkaasti matkaan! Vastaamme siihen mahdollisimman pian.
Jokin meni pieleen. Tarkista vielä kentät ja kokeile uudestan.

Tarviketilaus

Viestisi lähti mallikkaasti matkaan! Vastaamme siihen mahdollisimman pian.
Jokin meni pieleen. Tarkista vielä kentät ja kokeile uudestan.
Iiro Kankaansyrjä, Toimitusjohtaja, Kapasity Oy

Iiro Kankaansyrjä

2. sukupolven yrittäjä